8. 4. 2012

Zase jsem se hrabal ve střevech PC

Když jsem naposledy skládal PC, vlastně přednaposledy, vymyslel jsem si spoustu velkých chladičů a podobných pičičundiček, abych mohl Anet dělat reklamu na ticho.
Když jsem pak viděl jak grafika letí vzduchem, když se z ní bratr pokoušel odervat původní chladič, zapřísahal jsem se, že to už nikdy nebudu dělat.
No...
Když jsem rozbalil boxový chladič, co mi přišel s procesorem, nemohl jsem jinak a objednal jsem si větší, trošku víc větší.


Pro porovnání, vlevo je původní a vpravo nový chladič.

Jako vždy se to neobešlo bez menších problémů. Zapomněl jsem, že nemám technický benzin na očištění procesoru od zbytku teplovodivé pasty, tu teda nakonec donesla Anetka. Následně brácha vyndal se starým chladičem i procesor přes zamčenou patici. Takže jsem měl trochu hrůzu jestli jsme neurvali nějaký pin.

CPU jsme tam nakonec vrátili, vyndali zdroj , abychom měli přístup a začali laborovat, jak tam ten Cross narvat, po menších úpravách na upínacích plechách se nakonec podařilo. Doufám, že to bude držet.

A ještě Cross na místě i s logem výrobce.

Po zapnutí to začalo prudit, něco s CPU, tak jsem myslel, že mě omejou, nakonec to bylo jen info, že jsem se hrabal na patici, a že jsem nejspíš vyměnil procesor.

Subjektivní pocit z hluku? Slyším už jen zdroj.

Žádné komentáře:

Okomentovat