23. 4. 2012

Diablo 3 Beta - dojmy

No se závěrem Open Bety Diabla 3 mě napadlo sepsat několik dojmů a případně se vyjádřit k několika názorů, které jsem pochytil na netu.

1) Graficky se nejedná o nějakou extrovku, porovnáme-li s FPSky a jinými akčními hrami. Nicméně si myslím, že hra vypadá dobře, hýbe se svižně. Polointeraktivní prostředí je taky docela posun k dobrému.
Nicméně pro porovnání jsem si pustil Torchlight, který považuju ze méně graficky detailní a docela mě zaskočilo, že mi FRAPS ukázali pokles framerate oproti D3b o celých 20fps.

2) Na posuzování náročnosti z hlediska hraní je ještě docela brzo a beta v tomto ohledu nemohla mít žádné ambice, jelikož se jedná pouze o začátek prvního aktu, který byl i v D2 vcelku easy mod. A popravdě pravé Diablo bylo vždy až na hell.

3) Nízká variabilita charů/žádné buildy. D3 je v podstatě něco mezi D2 a D1 co se tohoto týče. V D1 v podstatě žádné class only skilly. V D2 zase nutnost skilly nakupovat.  V D3 má každá classa svůj set dovedností, které se odemykají všem, ale aktivních lze  mít pouze 6, takže žádný build, kdy je postava na něco specializovaná, ale spíše setupy na jednotlivé situace(AOE na průchody, Single target na bosse apod.). Změna stylu je pod cooldownem, takže, žádné peklo typu:"Moje postava umí všechno jsem generická šmucka" se nekoná.

4) Prostředí je živější, jestli postava  v D2 prohodila za celou hru 5 vět tak je to moc, tady komunikace probíhá obousměrně a stalo se mi, že mě kouzelnice svým nesebekritickým komentářem velice pobavila.

5) Online only, aktuálně asi žádná křeč, Diablo 2 jsem v posledních letech hrál beztak pouze online na Battle.net a je to prostě aspekt hry, který jsem očekával. Nicméně si to asi nezahraju sám v nějaké temné kobce, což by zajisté mělo zvláštní kouzlo.

6) Multiplayer jsem zkusil, v podstatě je vše tak jak jsem očekával. Co se kooperace týče.  PVP není a ještě nebude. Takže nemůžu hodnotit

7) Classy jsou docela zajímavě rozvržené 2 na dálku 2 na blízku a vyvolávač. Vyvolávač mi nesedí zasazením, místo voodoo čarodejě bych radši viděl zpátky nekromanta.

Hra je podle mě absolutně v pořádku. Určitě to není ultrahardcore mega tabulkové RPG a žonglování se staty. Méně času člověk stráví i v builderu, kde by se pokoušel vyextrahovat dokonalou esenci absolutního buildu.

Nemile mě překvapil drastický propad FPS, když jsem zapnul nahrávání, ale nejspíš to bylo způsobeno, že se video data ukládají na stejný disk, ze  kterého hra loadovala data.

A na závěr vizuální výsledek z víkendu 2 videa:




Žádné komentáře:

Okomentovat