7. 12. 2011

V:tES: Villein Fixed a Moncada Spotted

   To že to VEKN myslí se supportováním hry vážně nám dokázali vydáním nových rullingů. Hlavní fixy se týkaly proklínaného Villeinu a odlišení hlasování v prisci referendu. Přestože priscové způsobovali spoustu matoucích okamžiků už asi 14 let jejich fix jsem rozhodně neočekával. Nicméně balloty mi přijdou v pohodě a moc bych o tom nemluvil :)
Co jsem rozhodně čekal byl nějaký nerf Villeinu. Karta, co způsobuje hodně vášní, někteří hráči volali po jejím zakázání, případně vydání úplně free. Výsledná verze fixu nakonec dopadla k mé plné spokojenosti.

Tramtadadá: Villein zdražuje Minion Tap pouze controllerovi Villeinu. That's all, Kthx bye.
Ačkoliv chápu prvotní popud udělat karty co posere Blood dolly a Minion Tapky a zavede trochu diverzity do "krevního hospodářství", tak se posírací efekt Villeinu moc nepovedl. V některých situacích byl prostě moc imba a místo znepříjemnění hraní MT způsobil totální nehratelnost.


Co se týče kontroverzního rullingu ohledně hraní karty na upíra s méně krvemi, tak ten zůstává a myslím si, že je to v pořádku.

Společně se Villeinem byly v hledáčku i další kousky. Většina z nich masterky, nerad bych to sváděl na nějaký archetyp, ale myslím si, že většina z nich byla na checklistu kvůli Girls.

  • Liliths Blessing - kombo s Villeinem
  • Anthelios - kombo s mastery
  • Ashur Tablets
  • Liquidation
  • Parity Shift - ta je v ohrožení stále, protože proti ní brojí skupina nejhlasitějších křiklounů, ale aktuální hlasování dopadá stále velmi dobře pro současné znění a fukčnost.
Abych se trochu zastyděl, tak Liliths Blessing/Villein/ v jednom balíku mám. Stejně jako kombo Anthelios/Tablety/Liliths Blessing, ale jen jednou jsou to baaliti.

Ze všech mých balíků z Villeinu nejvíc profitují Salubri s Matthiasem, protože pro ně je stáhnutí krve v podstatě zadarmo neocenitelné, ale hraju je napůl s Vessely.

No s aktivitami VEKN jsem spokojen je opravdu vidět snaha nenechat tu hru chcípnout a zaručit prostředí, aby se hráči necítili frustrování některými rychlokvaškami co CCP vyprodukovalo, než tu hru totálně zařízlo.


A jednu z jiného soudku v HK se pohybuje násilník:



A velmi mi připomíná Moncadu


Žádné komentáře:

Okomentovat