25. 8. 2011

Tristní situace ohledně umírající hry

    Nepředpokládal jsem, že rozhodnutí CC(C)P ukončit V:tES nějak zvýší popularitu hry,  ale aktuální stav lokální herní komunity je velice špatný. Defakto nejsme schopni se sejít jednou týdně na hru v pěti.
Navíc v porovnání se stavem, kdy jsme se scházeli na 2+ stolu je to opravdu bída.
 No rozhodně si myslím, že mě úvaha a případné rozebrání stavu stojí na pár odstavců, tak si to pěkně strukturujeme.

Město:
   Rozhodně si myslím, že Hradec vždycky měl vyšší potenciál na to získat hráče, momentálně je tu velice silná subkultura hráčů stolních her. Velice silná skupina kolem Warhammeru ale to bude asi hlavně zásluhou Jindry, podstatně menší počet je zde hráčů M:tG na turnajové úrovni, takže v podstatě bych si mohl teoreticky dovolil říct, že Hradec je spíše figurková hra. Beru to jako mínusový bod.
Prince:
   Pro někoho spíš uzurpátor několik let jsem se snažil organizovat hraní v Hradci, což pro mě znamenalo výdaje(ne vždy mi náklady ze startovného nahradily investice do cen), docela dost zabitého času a stále komunikace s tím, abych domluvil nějakou hru. Což bývá docela obtížné i v dnešní době, aktuálně používám 4 komunikační kanály. Nicméně si budu muset asi hodně sypat popel na hlavu, četnost organizovaných turnajů nebyla zrovna vysoká, na mou obhajobu ono moc lidí na ty turnaje nechodilo. V současné době je HK bez prince, protože jsem zatím neviděl důvod, abych po přechodu na VEKN.net vyvíjel nějako snahu.

Lidé
   Taky možný kámen úrazu. Hradec je tak nad pomezí mezi Brnem a Prahou, mě sedí spíše pražská komunita a lidem, kteří se tady rekrutovali převážně z dřevárnické komunity spíše brněnský způsob hraní :D
Většina bývalých hráčů se navíc do těchto měst odstěhovala, což taky komunitu příliš neposílilo.

Žádné komentáře:

Okomentovat