28. 8. 2011

MČR 2011 - Jihlava

  Titulek může být možná matoucí, ale po nějakých dohodách se rozhodlo, že turnaj bude Mistrovství České Republiky. Takže to celkově získalo na prestiži, asi :)
Já si zase užil menší rozhodování co budu hrát a nakonec jsem se rozhodl pro Karolovy chlapce s ohnivými klacky. No je to skvělý a zábavný balíček, ale naprosto mimo můj herní styl a zatím jsem si na něj nestihl zvyknout, všehovšudy asi 4 hry jsem si s ním odehrál. Karty jsem si prošel, ale prostě si ještě nejsem jistý ve všech herních situacích.



Kolo první


(Obiwan)Tzimiscze block + Malgorzata bloating tech -> Malk S&B -> já -> (Hřebík)AVG ->Kiasyd Toolbox

Na ruku mi přichází nějaká obrana proti bleedu, tak se snažím Malkoše vyprovokovat k nějaké zuřivosti ve stylu za 4 na dvou stealthech, ale nějak mu to nechodí, takže občas přepošlu něco vedle, ale spíš redukuju. Čimice tam hned ze startu zkouší Smiling Jacka. A já si zkouším načnout preye Famou na Katherine Stoddard a následným nájezdem, Hřebík ji bohužel zachraňuje 3 preventy, které si defakto vytopdeckuje a já se obracím zpět na blázny, protože se začínají nějak množit. První na řadě je Morel, protože z té verbeže jediný schopný něco přeposlat. A můj upír dostává Coma. Zachraňuju ho Death Seekerem, podivím se nad tím, že ho někdo hraje, ale na druhou stranu chápu, proč mu nejde bleed, pokud tam má tohoto "steliva" více, na karty mu asi nezbude místo. Další pokud o agresi do preye skončí na zádech souseda Johna, co taky umí klacek a já jsem někde potratil zapalovače a preventy, takže po tlamě dostávám spíš já.
Kiasyd toolbox toolboxí až do toolboxil, zkusil bleed, block, govern dolů a přeposlat. Thats all folks.
Já mezitím tak nějak trapně přícházím o krve, tasty si moc nenatastí, když mlátím do preventu nebo jdu do torporu i s obětí coma bylo nakonec 3x. WTF?). Nakonec v zoufalém pokusu zajistit si nějaký blood gain hraju Liliths Blessing místo Luandy teprve pak si vzpomenu, proč je Cybele tak hustá. Prostě to má kolo build up. Dva upíři odtaplí a za mnou Anarch troublemaker. No nic. Obrana byla, ale odtapy ne.



Kolo 2

(Kuba)Lutz a spol. -> (Malk)Tupdogové ->(Fojtík)Girly deck s animalismem -> (Tomáš Pilling)Malkavián G1 -> já
No Lutz to měl fakt těžký, vylezla Dmitra, zkusila politiku, přes Yawp Court ji dehonestoval Tupdog a Saiz ji ukradl. Já na to jen nevěřícně hledím a díky nedostatku tlaku od predátora si dám jen tu pověstnou kávičku a bleeduju. Tupdogové si dojdou ještě na druhou stranu pro Cybel k preyovi. Můj prey vytáhne Undele a zase dostane pořádnej ass rape. Takže si Kuba nechává  pouze 3 pooly na mé 3 miniony, získávám 1 VP. A posunuju se dál. Můj prey má asi 8 poolů, průměrně ztrácí jeden za kolo za tupdogy a je zaseknutý na bloatingu girlies - vylez -villein -a vyliž prdel s Liliths Blessingem. Takže ho Malk připraví ještě o Aksinyu a ztácí tím poslední důvod, proč bych se o něj neměl starat a začínám ho skládat do torporu. S tupdogama a jejich preventy a rollem se bojuje blbě. Nicméně na stealthu se dokopu k jeho tremerům a začínám je shazovat a tím se mu to mírně zadírá. Začínáme trojkotest Fame. Vítězem je ... já. Tupdogové mají poslední pool Saiz je sám s Famou a tak mu narvu horký klacek do zadele. Chtěl teda odejít na dálku a pozorovat mě z  bezpečné vzdálenosti ale trojočka jakmile ucítí smrt, jdou u přes mrtvoly. Malk out. další VP.  Děvčátka se začínají mátořit, zase rozjela bloat, tentokrát ještě nějaké ty Ashurky byly a začali mydlit Tomáš Pillinga. Carrion Crows a  Aid from bats jsou i  na mě velkej kanón, ale budu prostě doufat, že Se dostanu do combatu přes Sense the Death a skončím ho v prvním kole. Omyl. Prey naprosto omylem a lamózně blokne nájezd na Nanu, která dostala mou druhou fámu , díky Enkidu s Abbotem (prostě se jen odtapl přes Sense, aniž by si uvědomil, že ho tam má :D) a pak mě ještě dozadu poskákal. No nic, na timelimit to asi slušně neuhraju a GW nehrozí, takž ho vyneguju(GW) a utransferuju se Pillingovi(ostuda :))

Kolo 3
Ravnosové block -> já -> allíkovací divnodeck -> zase Kuba s Lutzem -> Malmerg prej nějací setiti
No Kubovi se to tentokrát rozjelo o něco lépe, já jsem si skočil bít preyovi jeho hvědu týmu Vidala Jarbeaux. Vidím ho prvně, ale už mě sere (oscoutoval jsem si ho v první hře :)) Defakto to byl jen takový demo combat, abych ho trochu zastrašil. trošku se nechal. Vytáhl jen jednoho allíka za dlouho dobu a to Renegade Garoua. Já jsem si huntoval, najížděl, otloukal klacky o upíry svého preye. Do torporu mi zahučel Solomon Batanea co by vrchní honič, když se o něj postaral nějaký Ravnos. Tou dobou už tam Malmerg není, prostě zmizel :D
Prey se cuká, ale pomalu umírá, zabíjím vlkodlaka a následně v combatu pálím upíra co umí na sebe Golcondu, když je ve hře Gehenna. Prey je na dvou poolech, dám Fame, ale nemám náskok. no moc zdrojů nemám, 2 upíry v torporu po neuváženém huntování a bleedu na sucho do otapnuté Rock Caty. Rozjíždím Kubovi Pentex a po Ravnosech umírám.



Vtipné momentky:

Sorrow a jeho kritika slovenského národního povstání. Kdy to opravdu vypadalo, že když si ke stolu sedli 2 slováci tak hrají spolu nezávisle na postavení stolu.
Malk a Tomáš Pilling mi něco vyčítají.
Sorrow: "Slyšíš jak jsou krásně sladění, když jde o brečení."
Malk nic neříká, ale Tomáš pokračuje.
Sorrow: "Nemužeš brečet sám, právě jsi narušil rovnováhu."

Malmerg post mortem vyhrožoval Set's Cursem :" Vidíš tady z těch dvou bych udělal mumie" ukazuje na 2 cap ravnose a pak ještě na Raven spye.
můj prey: "Animal ally"
Malmerg: "ne ne, Set's curse z nich dělá mumie"
můj predátor:"ne, dělá to animal ally."
Malmerg: "Tak já ti to přečtu. this card becomes an animal..."

A pak ještě Malmergova Minion tapka se třema Villeinama na stole.


No závěrem bych rád podotkl, že balík je dobrý, měl jsem docela kliku, a třeba když to natrénuju půjde mi to líp. Ale to by se u nás muselo hrát.

PS: Taky vám přijde, že na ilustraci Code of Samiel je Christopher Walken?

Žádné komentáře:

Okomentovat