18. 11. 2010

V:tES in Karak

Nejdřív se omlouvám, všem co V:tES nic neříká a chtěli by si ode mně přečíst něco jiného: Budu se snažit vymyslet něco zajímavého, abych nebyl označen za jedostranně zaměřený činostroj.

No, zase jsem si na sebe upletl bič a rozhodl se, že uspořádám turnaj. Jako vždy nebyla účast nijak závratná, asi budu muset najmout nějakého marketingového specialistu. Tímto děkuji jihlavksé výpravě, za to, že dorazili a nebyli jsme tam 4 :D

Jelikož se objevil brácha mohl jsem si dovolit zahrát a to i bez multijudge rules. Co se týče výběru balíku, měl jsem od svých zdrojů potvrzeno, že hrát Cybuli nebo Salubri by byla pitomost a Rachel si půjčil Tar, zkusil jsem Noctuporno rev. 2.

Balíček byl lehkým kompromisem vůči Pavlovým připomínkám ve smyslu: " Je to moc drahé na krev." Krev mi opravdu nechyběla.

1. kolo
Karol (BH) -> Tar(Rachel) -> Rapajic(Obf Pre Malk politika) -> já -> Lott(Salubri G2)

No, rozhodně jsem ze seatingu radost neměl. Prey má permacept a predator politiku, kterou jsem v decklistu takticky podcenil :D No nic, rozhodnu se neprovokovat a rozjet to tak nějak po anglicku - v klidu a v mlze.

Dostanu strašlivou sodu několika kinama. Rachel co chvíli mizí v banishmentech, až se predatorovi zasekne ruka. Já se snažím utlouctl Lotta, abych si zajistil pool gain, ten jeho jsem tak trochu rozbil washnutým Heidelbergem. Tar pomalu umírá, protože přeci jenom Greger Andersen neumí ty Earth Meldy tak dobře jako šilhavá bestie.

Karol projevil solidaritu k Black handům(vyskákali mi tři) Directuje kina, čímž mi dává kolo navíc. Lott v zoufalství blízké smrti bere Tarovi Gregera Marionettou s vizí, že ho pak Renewed Vigoruje. Karol přeposílá a Tara zabijí jeho vlastní upír, protože Rachel byla tou dobou zase na dovolené v uncontrollu. Já dotluču Lotta, Karol zabije Rapajice, a zahraje pár Kamutů. Vzdávám
Mám své klasické VP a můžu jít domů :D



2. hra
Sparkle(HoS +Ani) -> já ->Tar -> Petr Smejkal(Baali + Aksinya) - >Fafa(EuroBrůhá)

Hm, Rachel, co má skoro pořád 2 cepty a spoustu untapů přede mnou, Mordechai s permaceptem za mnou. Luxus.

Vzdávám živení a rvu všechnu dominate dopředu Nocturn na sucho je bez šance, takže tlačím stealthy a + bleedy. Párkrát se proletím kolem stolu a většinou končím u Fafy. To Fafu sere a vybírá si logicky nejlepší cíl Aksinyu. Ta dostane pekelnej klepec, ze kterého se Petr bude vzpamatovávat zbytek hry.
Tar pomalu začíná umírat. Tlačí hodně dopředu, ale jeho prey se docela drží.
Sparkle mezitím propadne depresi, že mi nic nedělá a nemůže mě bleedovat, aby nezabila Tara, takže mi začne rozjíždět Pathy. No nic, tentokráte mi přišly, takže si dovolím jeden psychologický gambit. Jednu Pathu zahraju a druhou zahraju, aby to vypadlo, že jich mám plnou ruku :D

Nakonec se mi tady podaří i přes eagles sightové zásahy Mordechaie zabít Tara a umřít. Po zbytek kola se toulám po warhammerovém turnaji. Petr zabil Fafu, Sparkle zbytek.

3. kolo
Já -> Fafa -> Lott ->Tar
Z tohoto kola si nic moc nepamatuju. Lott se hry moc nezúčastňoval, protože měl plnou ruku Anestethiců a šetřil si je na Fafu, já jsem tlačil dopředu, ale nedotlačil, Tar prostě v cizích kolech bleeduje lépe. Fafa Lotta ubleedoval a zbytek připadl Tarovi.

Finále
Jelikož se Sparkle podařilo zabít 2 GW myslím, postupuji do finále :D se mnou se tam dostal i Lott, protože Tar musel odejít.

Strategicky si sedám, abych byl Lottův prey, abych nešel do permaceptu. Přede mě si sedne Sparkle. COOL. Mám ho tedy z obou stran. Do Lotta jede setita, což je velice milé, jelikož Matthias byl velice rychle na stole a tím pádem byl bleed s hadama o to obtížnější.

Já hraju, plácám stealthy skoro na vše, Sparkle něco uberu, ta zase začíná kňourat, že jí zabíjím. Bohužel jí jdou pooly dolů o něco pomaleji než mí upíři do torporu a knihovna do ash heapu. Tomu nepřidává ani fakt, že Lott má Salubri o něco agresivnější něž já a jeho bleedy za 4 bohužel nepřepošlu, protože dominační reakce nepřišly.


Zase dle hesla balíku: "Nedáš, dostaneš", chcípám velice rychle. Cože je dobře, protože zbytek hry je přes 2 hodiny trvající martyrium, končící dohodnutou remízou za stavu 1.5 Karol a 1.5 Lott. Karol má lepší výsledek před finále, takže je vítěz.


A na závěr jedna memorable quote:

Náš milý zoufalý setita v této chvíli zoufalý ze Sparkle má skoro všechny upíry odtaplé, každý z nich má za sebou bleed i politickou akci: "Já nevím co má dělat."
"Možná by sis mohl přečíst Maabaru." zabíjí situaci Lott.
Maabara totiž velice efektivně cykluje Deep Song :)

Žádné komentáře:

Okomentovat