9. 2. 2013

Ušanka

Ušanečka mi vždycky přišla jako absolutní blázen. Snad nejnervóznější myšička, jakou jsem kdy poznal. Navzdory tomu, že byla rozhodně největší jakou jsme kdy měli, žila celý život s cejchem podlomeného zdraví už z dob kdy byla malé myšátko a přežila svou smrt.A rozhodně svou velikost nikdy nezneužila, asi nevěděla jak :)

Jak bylo u mě zvykem zkrátil jsem si její jméno na absolutní minimum a když jsem s nimi trávil večery vždycky stačilo zavolat."Us, Puš", a pokud nebylo v okolí nic, co by je poplašilo vždycky přišla Ušanka s Rozinkou.  Ušanka jelikož nebyla zas tolik akční, tak u mě chvilku poseděla nebo poležela. Nikdy se to neobešlo bez jejího přežvykování, jako by viděla, jak se nám hýbe při mluvení pusa a chtěla taky něco říct.
Čeho jsem si všiml, že když byla u mě a já jsem řekl "Us", tak vždycky hned zamlela hubičkou, asi to znamenalo "Co zase?" :)

Plukovník Us,  těžko si vzpomenu na to jak mě to napadlo jí tak označit, ale ve chvílích své vrcholné statečnosti, tak opravdu působila, jen barýtek, frčky a dojem by byl působivý.



Ušanka nazývaná  Behemoth/Mastodont se svým extra dlouhým ocáskem, extra velkým tělíčkem a podivnou hlavičkou, která neuměla normálně běhat, ale jen srandovně hopkat.

Ušanka manikérka, která si nenechala ujít příležitost, aby si z plezíru neukousla nějaký ten nehet.

Ušanka vychytralá, která když neměla náladu na běhání vlezla si ke mě pod tričko, protože věděla, že jí tam bude teplo.

Ušanka pomatená, která když v honbě za teplem vlezla do nohavice a když nevěděla jak uniknout tak se prostě prokousala :)

Ušanka dlouhodobě nemocná, která vypadala, že náš asi opustí i přes Vánoci. Nicméně se jí u nás asi tolik líbilo, že vydržela ještě přes měsíc.

Ušanka byla poplašená a z cizích prostor měla hrůzu, tak jí to asi ulehčilo, že  Rozinka odešla před ní a čekala tam na ni.

Žádné komentáře:

Okomentovat