31. 10. 2011

Pan Kleks Strikes Back minitour

Pokud to není z názvu patrné jedná se o report z jedné místní hudební akce, která se udála 27.10.
Předem bych se chtěl omluvit za trošku delší prodlevu vzniklou syntézou lenosti, alkoholového opojení a povinností.

Koncert byl ve znamení jednodenní resurekce hradeckého underground klubu La Putika/El Diablo. Což je prostor oplývající skvělým jménem a pohostiností pro výstřelky extrémních žánrů a poněkud horší akustikou.
Organizátoři se snažili o maximální míru vyhovění všem hudebním fanouškům, takže se začínalo vcelku brzo, aby se také brzo skončilo a přespolní mohli vyrazit na dopravu hromadnou.

Přiznám se, že jsem si neudělal absolutně žádné preview a pojal akci spíše jako social event, ostatně podle toho, co jsem tam viděl za lidi jsem asi nebyl jediný.

Mordotua: Pánové mají ambice, skill a nápad. Nicméně jejich koncert trpí menším nedostatkem jako jejich nahrávky - zvuk. Tady se jednalo o totálně zabitý potenciál velmi rozmanitých linek co jinak hrají. Zvuková koule je degradovala na nějakou směs extrémního country a zpomaleného grindu. Ještě bych asi vytknul trochu nesmělého zpěváka, který by měl hudbu trochu prodat, takhle mi přišlo, že se kluci snažili zbytečně.

Alter Mind: Velká neznámá a musím přiznat, že:"Not amused." Pokus o nějaký ten metalcore s crossoverem či co, mě ze židle neztopořil a Libor se k nim velice rychle otočil zády. Pánové tam něco zahráli, zagrowlovali, zazpívali, ale já z toho mám naprostou prdlačku a stejné kvantum jsem si i zapamatoval. No offense.

Spreading Dead: Libor to avizoval jako thrash a docela se trefil. Pánové předvedli opravdu našláplý set. Zvuk se konečně zlepšil, takže bylo znát, že i něco hrají. Názvy písniček jsem nějak nepochytil, takže asi nevyberu žádné highlighty představení, ale je vidět, že jim sedlo jak prostředí tak publikum(ano dokonce si vokalista dal takový crossover mezi crowd-surfingem a něčím co chvílemi připomínalo hobla).

Neuromist: Moldavská partička s velmi kontaktním frontmanem, který se projevil jako velký fanoušek Necrophagist a českých deathových kapel. Zrovna Necrophagist mi přijdou na mysl, když bych měl nějak charakterizovat kytarovou a rytmickou část kapely. Hrají o něco pomaleji, ale zvukově a kombinováním rytmů je to skoro tam. Vokál byl trošku generičtější, ale zase to zachránil svým zjevem, který by potěšil mou absentující samičku predátora a živelností projevu. Kytarista i basák byli velice soustředění, což chápu, jelikož jejich party nepatřily k nejjednodušším, zvláště basa byla občas velmi zábavná. Neuromist byla první kapela s přídavkem, přece jen by byla škoda je nechat jen tak odejít, když přijeli z takové dálky.

Presidents of Noise: Avizovaný metalcore jsem přešel s lehce pozdviženým obočíčkem nicméně jsem dostal to, co bych původně od názvu tohoto žánru čekal. HC mixnutý s deathem s tím nejlepší z obého.
Co se dělo na pódiu moc nevím, protože lehce ovlivněn Svijany jsem na své poměry a staré kosti docela mocně potočil a zahrozil. Pamatuju si nějakého plešatého pána co docela afektovaně řval, kytaristu, který vypadal, že chce něco říct a hlavně pak bolavej krk, takže pánové úkol splnili.

No podobných akcí je u nás pomálu, takže jsem rád, že se Ivan pustil do rizika a podobnou vydařenou zábavnost provedl po Čechách a přivedl i do města rodného.
Díky a zdar






Žádné komentáře:

Okomentovat