12. 7. 2011

Pět důvodů proč tě nenávidím... Česká pošto

Za prvé naprostá liknavost. Ono být jediným státem povoleným doručovatelem listovních zásilek má cosi do sebe, i v době datových schránek a emailů. Z toho však pramení liknavost naprosto ke všemu. Když to někdo pošle poštou místo toho, aby použil nějaký rychlejší prostředek, tak do přece nepotřebuje, aby to došlo hned. Tak proč se honit.

Za druhé naprosto neodpovídající poměr cena/výkon. Jaký jiný závěr si mohu udělat z vlastní zkušenosti, když v jeden den jsou odeslány 2 zásilky. Jedna z USA, druhá z Čech. Ta z USA je levnější a přijde asi týden( z toho polovinu času strávila v ČR). Druhá dorazí do USA po měsíci.

Za třetí stojíš nad zákony nebo mimo ně? Když jdu reklamovat nedoručení zásilky, tak je mi s naprostým klidem oznámeno, že reklamace může trvat až 6 měsíců? CO? COŽE!?

Za čtvrté absolutntní diletantismus potřebujeme orazit dopis, tak tam něco prdnem, ať je nějaká bžunda. Nevadí, že přijmeme zásilku týden před tím, než byla odeslána protože my jsme ČP.

Za páté naprostá ignorace současných technologií. Jo posadíme se na prdel z toho, že umíte používat čárový kód. Ale proboha proč nemůžu zaplatit kartou?

No nic, co čekat od instituce, jejíž mezinárodní komunikační jazyk je francouzština :))

2 komentáře:

  1. Platební kartou zaplatit můžeš. Ale JEN když je od spřátelené banky.
    Dokud tu nebude alespoň nějaká konkurence, tak není šance na zlepšení.

    OdpovědětVymazat
  2. Jo bohužel spřátelená banka je POUZE Poštovní spořítelna, nikoliv např. ČSOB, ačkoliv jsou ve stejné skupině.

    OdpovědětVymazat